Jdi na obsah Jdi na menu
 


...NA JEKYLLA A HYDA DO MDB

20. 11. 2011

 

DR. JEKYLL A MR. HYDE

aneb sériový vrah s dobrými úmysly

 

Na prknech brněnjekyll-a-hyde.jpgského městského divadla se sobotní premiérou (19. 11.) představil světoznámý a úspěšný muzikál Jekyll a Hyde.

Příběh se odehrává v Londýně konce 19. století. Psychiatr Dr. Jekyll se zabývá výzkumem lidské duše zejména izolací její dobré a špatné stránky. Avšak k pokusu nedostane z morálních důvodů souhlas, a tak s výzkumem začíná přímo na sobě. Ten se mu ale postupem času vymkne z rukou… K původnímu doktoru Jekyllovi přibude i vrah Hyde, oba skryti v jednom těle.

V roli pánů Jekylla a Hyda alternují Petr Gazdík a Dušan Vitázek, ve vedlejších rolích jekyll-a-hyde1.jpguvidíte i L. Koláře, I. Vaňkovou nebo H. Holišovou. Scéna je dobově věrná s občasnými velkoplošnými projekcemi, což dle mého názoru absolutně neškodilo, naopak spíše posílilo celkový dojem. Herecký výkon P. Gazdíka byl opravdu perfektní. Zpěvem předčil i původní broadwayské znění. Představení bych doporučil úplně všem, myslím si, že toto téma má natolik široký záběr, že zaujme každého a jeho zpracování, byť částečně převzaté, je kvalitní a líbivé, a proto vyrazme za kulturou!!! Protože toto představení za vidění opravdu stojí. Dlouho jsem nic lepšího neviděl.

Další představení: 1. -3. 12. 2011, 10. -16. 1. 2012 na hudební scéně MdB

(V úplné verzi této recenze se můžete těšit na video, rozbor příběhu, historické pozadí muzikálu i podrobnější komentář přímo k představení v MdB.)

Pavel Černovický